Общи условия и поверителност

Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавачът и Потребителите (клиентите), които ползват елетронния магазин nevencosmetics.bg за покупка на стоки.

С натискането на обект, картинка, линк (различен от този на Общите условия) или бутон, разположен на уебсайта nevencosmetics.bg cе счита, че Вие приемате или сте съгласни с описаните по-долу Общи условия.

Настоящите Общи условия са съобразени с изискванията на Закона за защита на потребителите (ЗЗП), както и с другите нормативни актове, действащи в Република България.

1. ДЕФИНИЦИИ

„ПРОДАВАЧ” е интернет сайтът nevencosmetics.bg , който е собственост на КАППА ЕССЕ ЕООД и служи за виртуална платформа за продажба на стоки. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

„ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите в електронния магазин стоки.

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е интернет сайтът nevencosmetics.bg , който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за поръчка и покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

КАППА ЕССЕ ЕООД е българска фирма с ЕИК: 203843673, със седалище с.Бъдеще , Стара Загора, което създава и поддържа електронния магазин, предлага и продава стоки в магазина и определя настоящите Общи условия, при които се продават стоките. КАППА ЕССЕ ЕООД има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

„ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Поръчката се опакова и изпраща по куриер към предварително посочен в поръчката от Потребителя адрес, след като бъде одобрена по имейл или телефон. Одобрението по имейл става с изпращане на имейл (електронно писмо) за потвърждение. Одобрението по телефон става след обаждане от служител на онлайн магазина за потвърждение.

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

„БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.

2. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН

2.1. Разглеждането на елктронния магазин nevencosmetics.bg е напълно свободно и достъпно на територията на България, както и извън територията на България.

2.2. За да се пазарува от електронния магазин nevencosmetics.bg , не е необходима регистрация с парола

2.3. В електронния магазин nevencosmetics.bg на всяка стока е посочена цената, основните характеристики на стоката и допълнителна информация, целяща подпомагането на направата на информиран избор при покупката на продукта. Също така, на всяка страница на представена стока има възможност Потребители на nevencosmetics.bg да дават мнения и оценки, касаещи дадената стока.

2.4. Всички посочени на сайта цени са крайни.

3. ПОРЪЧКА НА СТОКИ

3.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

3.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;

3.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката ;

3.1.3. вярно попълнени данни за контакт– две имена, телефон.

3.3. При успешно направена поръчка, Потребителят получава потвърждение на поръчката чрез електронно писмо на посочения от него имейл адрес. В потвърждението по имейл се посочва поръчаната стока, номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката. Потвърждение по телефон се извършва само ако е необходима допълнителна информация или уточнение относно поръчката.

3.4. В случай, че поръчаната стока не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се отнесе за друга стока, поръчката може да бъде анулирана.

3.5. Поръчки в електронния магазин nevencosmetics.bg се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

3.6 Работното време на консултантите на онлайн магазин nevencosmetics.bg е:

От понеделник до петък от 10:00 до 19:30 часа.

Почивни дни: събота и неделя

3.7. Поръчки, получени без коректни данни на купувача (Потребителя) или липсващи такива, се анулират.

3.8. Продавачът може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

4. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

4.1. След като в nevencosmetics.net ; nevencosmetics.com постъпи поръчка от Потребител, автоматизираната система на електронния магазин уведомява Потребителя с имейл за успешно приетата поръчка.

4.2. След като поръчката е предадена на Куриер за доставка Потребителя получава имейл, че стоката е изпратена.

4.3. Доставката се извършва до точно посочен от Потребителя адрес (независимо дали жилищен или служебен).

4.4. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

4.5. Цените за доставка са фиксирани и посочени в менюто Доставка

5. ПЛАЩАНЕ

5.1. Заплащането на поръчаната стока може да се извърши по няколко начина .

5.1.1. С „наложен платеж” – плащане в брой на куриера при доставката

5.1.2. С кредитна или дебитна карта

5.1.3 С банков превод

5.2. За всяка поръчана стока потребителят трябва да заплати цената, която е обявена в електронния магазин към момента на поръчката. Цената на всяка стока може да се променя динамично.

9. УСЛОВИЯ ЗА КОПИРАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ

9.1. Цялата информация, публикувана в сайта nevencosmetics.bg, е собственост на КАППА ЕССЕ ЕООД, в т.ч. снимки и описания на артикули. Електронният магазин дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин nevencosmetics.bg

9.2. Забранява се копирането на текстове от nevencosmetics.net ; nevencosmetics.com и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини без писмено съгласие на КАППА ЕССЕ ЕООД или да се цитира източникът, като се постави следният текст: „Източник: онлайн магазин за Българска натурална и био козметика , като онлайн магазин за натурална и био козметика nevencosmetics.bg следва да бъде линк към nevencosmetics.bg

10. ОТГОВОРНОСТ

10.1. Отговорност за недостатъци на стоката, за изпълнение на договора за продажба от разстояние, както и за възстановяване на платени суми, носи Продавачът на стоката.
10.2. КАППА ЕССЕ ЕООД не носи каквато и да е отговорност пред трети лица, ако такова лице сметне, че публикувана на електронния магазин информация нарушава нечии авторски права или други права на интелектуалната собственост.

11. БРОШУРИ И ИЗВЕСТИЯ

11.1. Когато Потребител се регистрира в електронния магазин, като създаде Профил на Интернет страницата, приемайки Общите условия, той се съгласява да получава на електронната си поща брошури и/или известия от КАППА ЕССЕ ЕООД, както и съобщения относно поръчки на стоки и потвърждения за промяна на неговите данни.

11.2. Потребителят може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща по всяко време, чрез изпращане на имейл до КАППА ЕССЕ ЕООД с изрично искане за неполучаване на брошури и/или известия.

11.3. Ако след направен отказ от получаване на брошури и/или известия, Потребителят направи поръчка, счита се, че отново се е съгласил да получава брошури и/или известия.

11.4. КАППА ЕССЕ ЕООД си запазва правото да избира към кого да изпраща брошури и/или известия, както и да премахне от своята база данни Потребител, който е дал своето съгласие да получава брошури и/или известия.

11.5. КАППА ЕСЕ ЕООД включва в брошурите и/или известията само рекламна информация, отнасяща се до продавани в магазина стоки.

12. ОБРАТНА ВРЪЗКА

12.1. Всеки Потребител може да осъществи обратна връзка с КАППА ЕССЕ ЕООД , за да поставя въпроси, да прави предложения и да получава информация.

Връзка може да се осъществи чрез изпращане на имейл през контакт формата в сайта или чрез обаждане на телефонен номер 0885 517 721.

12.2. КАППА ЕССЕ ЕООД е администратор на интернет сайта и съответно на полето за мнения и обсъждания, като в изпълнение на тази функция може да премахне всякакви нецензурни и обидни квалификации, нарушаващи морала и добрия тон.

Настоящите Общи условия са приети от управителя на КАППА ЕССЕ ЕООД и последната промяна в тях е от 26.11.2016г.

Декларация за поверителност
Настоящата информация относно защитата на данни се прилага изключително за Интернет Сайта nevencosmetics.net ; nevencosmetics.com Ние обработваме и използваме данните, събрани или предоставени от посетителите на нашия Интернет сайт съгласно действащите нормативни разпоредби относно поверителността на личните данни.

СЪБИРАНЕ И ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ

Можете да използвате повечето от нашите уеб-страници без да ни предоставяте лични данни, различни от горепосочените. Едновременно с това ние Ви предоставяме и възможността да се регистрирате в нашия Сайт, което ще Ви улесни в използването на Сайта. Лични данни за Вас ще бъдат събрани ако доброволно и преднамерено изберете да се регистрирате в нашия Сайт, да ни изпратите коментар или запитване, или да направите поръчка за закупуване на стока от нашия Сайт.

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЛИЧНИ ДАННИ И ПРЕНОС НА ДАННИ ДО ТРЕТИ ЛИЦА

Ние използваме предоставените от Вас лични данни ако това е абсолютно необходимо и единствено ако същите се предоставят от вас доброволно и преднамерено, например за обработка на Вашите поръчки, за отговор на Вашите запитвания, за да ви бъде предоставен достъп до специална информация и оферти или за извършване на специални услуги (например изпращане на брошури по електронна поща). Ние можем да събираме, обработваме и използваме лични данни обаче и в случаите, когато това е необходимо за защитата на обществени интереси и сме били надлежно призовани от съответните органи да предоставим тези данни. В случай, че направите поръчка за закупуване на стоки през Нашия Сайт, Ние предаваме вашите лични данни на търговски партньори и куриери участващи в обработката на вашата поръчка, единствено до изискваната степен. Във всички останали случаи, Ние не предоставяме вашите лични данни на трети лица без изричното Ви съгласие и преди всичко ние не продаваме тези данни и не ги предоставяме на разположение под каквато и да било форма.

ИНФОРМАЦИЯ, ИЗМЕНЕНИЕ И ИЗТРИВАНЕ НА ЛИЧННИ ДАННИ

Вие можете по всяко време да направите запитване в писмена форма относно това кои от вашите лични данни съхраняваме.В отговор на такова запитване ние ще Ви изпратим необходимата информация. Вие можете да се свържете с нас за да изтрием или коригираме Вашите лични данни.

ЗАЩИТА НА ЛИЧНИ ДАННИ

КАППА ЕССЕ ЕООД гарантира сигурността на данните, които му изпращат потребителите, с индустриално стандартизирани физически, електронни и управленски процедури. Вътрешно данните се съхраняват на контролирани сървъри с ограничен достъп. Информацията може да се съхранява и обработва на определени локации в строго съответствие с приложимото българско и общностно законодателство за конфиденциалност и защита на лични данни.