Арония прах

0 / 5 (0 гласа)


2.70 лв.

Арония прах  120 гр

Произведено от плодове на Арония.

 Аронията е изключително силен антиоксидант, което означава, че лесно пречиства цялото тяло от натрупани  шлаки, стимулира метаболизма и същевременно сваля кръвното. Поради високите нива на йод и фенолкарбонови киселини е полезен за хора с проблеми на щитовидната жлеза. Честия прием на арония регулира нивата на хормоните, свързани с тази жлеза. Съдържа големи количества витамин С, който ни помага за по-бързо възстановяване при простудни и вирусни заболявания. 


 

Съдържа витамини B, P, PP, E, K и C, мед, желязо, флуорид, молибден, никел, манган и други микроелементи. Особено много – йод.Подобрява  кръвообръщението и пази сърцето, понижава кръвното налягане, усилва имунитета и действа противоалергично, изчиства тялото от токсини, нормализира нивото на холестерола, намалява проявите на  ревматизъм и болести на бъбреците, допринася за бързото възстановяване от гастрит.Често се използва при проблеми с паметта и концентрацията.Действа тонизиращо и успокояващо. Спира зародили се възпалителни процеси в организма. 

Трябва да се приема внимателно, защото при хора с ниско кръвно налягане, то може да се понижи още. Аронията може да обостри заболявания на стомаха и червата, като плодовете засилват болката. Аронията увеличава съсирваемостта на кръвта, така че хората с висок индекс на протромбиновото време  не трябва да я употребяват. Тя рязко може да влоши тяхното състояние.


Напиши коментар


Моля въведете име

Невалидна електронна поща!


Свързани продукти